Vi söker nya hem


 

Här ser du kastrerade hanar som söker nya hem, fler bilder finns också på vår instagram, facebook och blogg. Observera att vi inte alltid hinner uppdatera regelbundet och kan hända att vi inte hunnit lägga in kaniner som kommit in till oss. 

Vid intresse så fyll i en intresseanmälan på den kanin/kaninerna som du är intresserad av. Läs gärna igenom fliken kanininfo innan du fyller i och skickar iväg intresseanmälan. 
 
Krongårdens garanterar vid adoption av kanin att...

 • Din kanin har medföljande handlingar med sig såsom stamtavla, hästamningsbevis och/eller vaccinationintyg. 
 • Startpaket med foder, godis och rabattkupong
 • Kaninen har rätt kön och det tittar vi alltid när kaninen kommer till oss.
 • Bettfelskontrollerad (vid ev bettfel ges information om hur du går tillväga och informationen om ev. bettfel utgår redan här på sidan) 
 • Skötselråd, hemgångsråd och adoptionsavtal skrivs. 
 • Klorna är klippta precis innan flytt och ev. borstad. 
 • Hanterad av oss dagligen och varit i närheten av hund, katt och häst. 
 • Livslång support
 • Återlämnningsgaranti  
   

Observera att vi inte adopterar ut kastrerade hanar eller okastrerade hanar tillsammans med andra hanar varesig från oss eller att det finns i det nya hemmet då hanar inte bör gå tillsammans då skaderisken är hög. Det finns undantagsfall men för att kaninerna ska få de bästa förutsättningarna har vi valt att ta det beslutet. 

Grupper med honor fungerar oftast problemfritt med eller utan en kastrerad hane, två honor fungerar också oftast bra tillsammans och likaså en kastrerad hane och en hona men mycket bygger på att låta dem ha så stort utrymme som möjligt, flera olika krypin och matplatser. 

Information: Lukas kom till oss efter att familjens barn tröttnat, då hade Lukas bott under väldigt hemska förhållanden på familjens balkong i en liten bur utan någon som helst berikning och varit bortglömd en längre tid. Trots att Lukas levt ett liv i tristess så blommade han med tiden ut och vi kastrerade honom, han fick ett nytt hem med en kompis men dessvärre fungerade dem aldrig riktigt bra tillsammans och Lukas kom tillbaka till oss. Lukas är snäll, lugn och social och låter sig gärna klappas på hans villkor. 

Lukas

Ålder: Född 2015
Ras: Rex blandras
Färg: Brun/Vit
Hårlag: rexpäls
Pälsvård: Nej
Uppskattad storlek: Dvärgras (1,9-2,2kg)
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Rumsren: Ja, delvis

Van att bo: Inomhus
Nuvarande boende: Utomhus