Vi söker nya hem
 

Här ser du våra okastrerade hanar som söker nya hem, fler bilder finns också på vår instagram, facebook och blogg. Observera att vi inte alltid hinner uppdatera regelbundet och kan hända att vi inte hunnit lägga in kaniner som kommit in till oss. 

Vid intresse så fyll i en intresseanmälan på den kanin/kaninerna som du är intresserad av. Läs gärna igenom fliken kanininfo innan du fyller i och skickar iväg intresseanmälan. 
 
Krongårdens garanterar vid adoption av kanin att...

  • Din kanin har medföljande handlingar med sig såsom stamtavla, hästamningsbevis och/eller vaccinationintyg. 
  • Övergångsfoder medföljer tillsammans med instruktioner.
  • Kaninen har rätt kön och det tittar vi alltid när kaninen kommer till oss.
  • Bettfelskontrollerad (vid ev bettfel ges information om hur du går tillväga och informationen om ev. bettfel utgår redan här på sidan) 
  • Skötselråd, hemgångsråd och adoptionsavtal skrivs. 
  • Klorna är klippta precis innan flytt och ev. borstad. 
  • Hanterad av oss dagligen och varit i närheten av hund, katt och häst. 
  • Livslång support
  • Återlämnningsgaranti

Observera att vi inte adopterar ut kastrerade hanar eller okastrerade hanar tillsammans med andra hanar varesig från oss eller att det finns i det nya hemmet då hanar inte bör gå tillsammans då skaderisken är hög. Det finns undantagsfall men för att kaninerna ska få de bästa förutsättningarna har vi valt att ta det beslutet. 

Grupper med honor fungerar oftast problemfritt med eller utan en kastrerad hane, två honor fungerar också oftast bra tillsammans och likaså en kastrerad hane och en hona men mycket bygger på att låta dem ha så stort utrymme som möjligt, flera olika krypin och matplatser. 

Zlatan & Zorro
(Adopteras ut separerade)


Ålder: Födda nov 2019
Ras: Blandras lejonhuvad kanin
Färg: Viltgrå & Svart
Kön: Hanar
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Rumsren: Nej

Van att bo: Utomhus
Nuvarande boende: Utomhus

Information: Zlatan och Zorro kom till oss och bodde då tillsammans, de var ca 12v när dem kom till oss och de köptes i en djuraffär som sade att dem var två honor vilket sedan visade sig vara två hanar. Pga av den höga risken för slagsmål har vi valt att separera dem till nya hem. De är vana vid sele, älskar att hanteras av barn och är mycket sociala och hanterade dagligen då dem varit hos en barnfamilj fram tills början på mars. 

Albin

Ålder: Född 2019
Ras: Blandras lejonhuvad kanin
Färg: Rysstecknad
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Rumsren: Delvis

Van att bo: Inomhus & Utomhus
Nuvarande boende: Utomhus

Information: Albin har varit med om vanvård och kom till oss i Januari då han räddades av en djurvän och skulle avlivas några dagar där på. Albin bodde i en källare utan tillgång till hö och ingen direkt socialkontakt. Albin är trots vad han varit med om en nyfiken och mysig kille som gärna låter sig klappas och vill vara med. 

 

Fläckis

Ålder: Född 2019
Ras: Dvärgvädur
Färg: Vit/Svart
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Rumsren: Delvis

Van att bo: Inomhus & Utomhus
Nuvarande boende: Utomhus

Information: Fläckis kom till oss långväga från Stockholm där familjen tvingats ta det tråkiga beslutet om omplacering. Fläckis är mycket hanterad, mysig och social.