Att omplacera sitt djur till oss

Det händer att man får ta beslut såsom omplacering, det kan vara så att man har hittat ett djur utsläppt som man inte kan ta hand om om eller att man helt enkelt fått ändrade familjeförhållanden och då behöver man ta ett beslut som omplacering, oavsett anledningen så vill vi att man känner sig trygg och att man har den möjligheten att kunna följa upp det nya hemmet om man skulle önska.

Vi är oerhört noga med valet av hem och har aldrig bråttom med att hitta ett nytt hem, vi har också en oskriven lag som lyder att inga djur avlias.

Krav för att vi ska emot ditt djur:

  • Djuret ska vara fri från sjukdomar.
  • Alla papper ska medfölja djuret. (om papper finns)

Vi tar emot följande djur:

  • Gnagare och kaniner
  • Fjäderfän såsom höns, ankor och vaktlar.
  • Katter (oftast förmedling)
  • Hundar
  • Häst och andra lantbruksdjur beroende på plats.


 

Det är kostnadsfritt för både oss och dig att lämna ditt djur till oss för omplacering och du väljer själv om du vill ha kontakt med nya hemmet eller om du väljer att avsluta kontakt med djuret redan vid överlämnandet. Vi skriver också ett överlåtelseavtal där djuret hamnar i vår ägo. 

Vi ser helst att djurets bur och tillbehör medföljer men är detta inte möjligt tar vi emot i mån av plats. 
(tillbehör medföljer till djurets nya hem om nya hemmet önskar, annars används det av de andra djuren eller säljs och pengarna går givetvis till Krongårdens djur.)

- Vi ser också att du levererar djuret hit, om det inte finns möjlighet kan vi hämta mot ersättning av bränsle.*
* Vid hämtning gäller förskottsbetalning av bränslekonstaden till vårt bankgiro. 
- Kaniner och andra smådjur bör ha med sig sitt eget foder för att vi ska kunna göra ett bra foderbyte om vi inte använder samma foder som ni gjort. 
- Vi har inte möjlighet att ta emot djur (gnagare eller kaniner) för omplacering som ska bo inomhus då vi enbart har passningar inomhus. 
Kaninerna bor i en lada där det är fritt från vind och något varmare än utomhus, en del bor i sina uteburar anpassade för året runt och en del i hagar beroende på årstid. 

Om du har läst igenom detta och vill omplacera ditt djur så ta kontakt med oss så ska vi hjälpa er på bästa sätt. 
Vad vi behöver veta: Djurtyp, ålder, kön, kastrerad? tillbehör som medföljer osv.