Rut som fått fjädrar, när hon kom var hon helt naken! Rut som fått fjädrar, när hon kom var hon helt naken!

Lilla Rut som blev adopterad till sitt nya hem 2016. Rut räddade vi tillsammans med hennes 62 vänner från ett hönseri. Då var Rut nästan 1år gammal och skulle avluta sitt liv pågrund av att hennes dåvarande ägare ansåg att hon inte la tillräckligt mycket ägg.

Melissa äter selleri som är hennes favorit! Melissa äter selleri som är hennes favorit!

Melissa är en av kaninerna som fångats in som blivit utsläppta, kaniner klarar sig inte länge utsläppta även om många verkar tro det. Melissa var smal, full med ohyra och mycket rädd, nu har hon blivit en trygg kanin som också har fått en egen kärleksfull familj på en gård på landet!

Trygg och nöjd i sitt nya hem! Trygg och nöjd i sitt nya hem!

Leo var en av tre bröder som bott hela livet i en hundgård, när Leo och hans syskon började rymma så hittade en godhjärtad tjej dem och fick då informationen om att han och hans syskon skulle avlias för att de rymde och det såg vi på sociala medier och bestämde oss för att hjälpa till! Leo och hans syskon fick alla trygga hem, men Leos nya familj blev allergisk och vi placerade sedan ut honom via vår verksamhet i ett nytt tryggt hem och alla hundarna lever goda liv idag.

Att adoptera ett djur från oss

Att du funderar på att adoptera ett omplaceringsdjur är ett klokt resonemang som också har många fördelar: Djuret lämnar sin plats till något annat behövande djur, Du vet vad du får för djur och vad det är van vid och du ger djuret sitt föralltid hem där de får mycket kärlek och god omvårnad. 

Innan du väljer att adoptera ett djur så är det viktigt att du har tänkt igenom ditt beslut. 
Har du tiden? platsen? kunskapen? det är viktigt att du är påläst eller har erfarenhet av djurtypen sedan innan. 


VILLKOR FÖR ADOPTION

  • Du ska ha fyllt 18år för att få adpotera ett djur ifrån oss.*

* är du under 18år krävs det att målsman följer med och delar ansvaret. 

  • Du har kunskap om djuret och har läst på samt är införsått i vad djuret kräver och uppskattad livslängd.
  • Djuret får inte användas i avel.
  • Du ansvarar för att djuret får god omvårdnad och rätt foder.
  • Du ansvarar för att ev. burmått följer jordbruksverkets rekomendationer.
  • Om du flyttar eller liknande och de uppgifter du angett i vårt avtal inte längre stämmer ska vi bli uppdaterade. 
  • Att djuret är försäkrat, vaccinationer sköts och att veterinärvård uppsöks om det skulle behövas.
    (vi rekomenderar att man har ett sparande trots försäkring)


Vi skriver ett avtal som är bindande. 
Att leva tillsammans med djur innebär i första hand skyldigheter gentemot djuren. Djuren har rätt till goda liv och ett tryggt hem. 
Skulle det inte fungera längre så finns alltid möjligheten att djuret får flytta tillbaka till oss, skulle du däremot hitta ett eget nytt hem så ska vi kontaktas innan. 

FÖR ATT FÅ ADOPTERA KRÄVS DET ATT

Vi är mycket nogranna med det nya hemmet och ser till så att personen inte har djurförbud eller liknande genom länsstyrelsen.
 

Kaniner blir inte sällan 8-10 år, hundar 10-15 år, och katter inte sällan över 18 år!
Vi erbjuder alltid möjligheten till att känna efter ordentligt i form av att du har möjlighet att vara fodervärd. Djuret får med sig ett infoblad med vad det är van vid, hur bakgrunden varit och vad du bör tänka på när ditt djur följer med dig hem till sitt nya hem.

Om du inte finner djuret som du söker hos oss så kontakta gärna oss med en intresseanmälan så kontaktar vi dig om vi finner ett djur enligt dina önskemål.